| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Edypak Użytkownik
|
Wysłany: 21 Lip 2010 04:30 pm Temat postu: Hamowanie do zatrzymania w wyznaczonym miejscu |
|
|
Hamowanie do zatrzymania w wyznaczonym miejscu - jak powinno dokładnie wyglądać? Szukałam informacji w wielu portalach, ale znalazłam tylko tyle: | Cytat: | | Hamowanie od prędkości co najmniej 50 km/h do zatrzymania we wskazanym przez egzaminatora miejscu (manewr może być wykonany na placu manewrowym ośrodka egzaminowania) - manewr nie dotyczy kategorii T prawa jazdy. |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Admin Administrator 
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Edypak Użytkownik
|
Wysłany: 22 Lip 2010 08:53 am Temat postu: |
|
|
Widziałam ten artykuł, ale nie jest on prawdziwy. Hamowanie awaryjne to coś zupełnie innego niż hamowanie do zatrzymania w wyznaczonym miejscu i na karcie przebiegu egzaminu są to osobne podpunkty. Nawet w załączniku do ustawy dwa te zadania są wymienione oddzielnie:
| Cytat: | Hamowanie od prędkości co najmniej 50 km/h do zatrzymania we wskazanym przez egzaminatora miejscu (manewr może być wykonany na placu manewrowym ośrodka egzaminowania) - manewr nie dotyczy kategorii T prawa jazdy,
Hamowanie wykonywane w sytuacjach awaryjnych - obowiązkowo w zakresie kategorii A1 i A prawa jazdy, w przypadku pozostałych kategorii nieobowiązkowe |
Ktoś pisząc ten artykuł musiał się pomylić, dlatego stwierdziłam, że zapytam na forum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Admin Administrator 
|
Wysłany: 22 Lip 2010 10:59 am Temat postu: |
|
|
W punkcie 9 i 10 tabeli nr 7 są podane zadania egzaminacyjne do wykonania w ruchu drogowym. W tym artykule dla kategorii B faktycznie napisaliśmy o hamowaniu w wyznaczonym miejscu a chodzi oczywiście o hamowanie awaryjne. Poprawiliśmy
Natomiast w rozporządzeniu nie ma informacji na temat tego jak ma wyglądać hamowanie w wyznaczonym miejscu. Jest tylko informacja, że ma być wykonane od prędkości 50km/h, może być wykonane na placu manewrowym i nie dotyczy kategorii T. _________________ Pozdrawiam
Administrator |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|